måndag 21 januari 2013

Rep och snö...

Det är lite drygt tre månader till premiär. Göteborgssnön yr runt utanför replokalsfönstren och konstkollektivet snö yr runt i replokalen. Arbetet med Psykos 4.48 pågår för fullt inte bara här utan även på olika håll i Grekland där flera medarbetare är bosatta. Vi ser framemot att sammanstråla med kompositör och video artist här i Göteborg om ett tag.

Psykos 4.48 är en vacker och stark text som vi kommer att spela i nyöversättning av Giannis Ramos i konstkollektivet snö. Vi fokuserar på människans behov av kontakt och vill undersöka ”den sanning som ingen nånsin uttalar”. Vi omfamnar människans existentiella ångest och hennes konvulsionslika försök att begripa livet som det är. Vi vill utforska karaktärens syn på världen och på den vårdapparat hon möts av. Med föreställningen vill vi skapa kontakt kring vår brist på kontakt.

Frågan om normer och fördomar kring psykisk funktion är ständigt aktuell. För ett tag sedan deltog vi i Tankesmedjan ”Håller livet på att förvandlas till en sjukdom?” anordnad av Kunskapscentrum för jämlik vård. Det var en mycket givande tvådagarskonferens. Många deltagare hade yrkeserfarenheter i vård- och omsorg och det blev många intressanta diskussioner. Vi fick möjligheten att spela ett antal scener ur Psykos 4.48, och ta del av övriga deltagarens tankar om vårt arbete.

Här på bloggen kommer ni att kunna följa vårt arbete framöver. Mer info kommer inom kort även på Folkteaterns hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar